Üye olmak zorunda değilsiniz,Linkler Açıldıl

Etiketlenen üyelerin listesi

Gösterilen sonuçlar: 1 ile 7 ve 7
1 . Sonsuza (I) dek yaşayacak (II) olan sanatçıların (III) arzuladıkları şey doğanın (IV) tablosunun güzelliklerle boyalı (V) olmasıdır. Bu cümle de numaralanmış sözcüklerden hangisinin kökü ötekilerden farklıdır? A) I B) II C) III D) IV E) V 2. Güneşin ışıkları (I) kavruk (II) tenimizi sızlatıyor (III), ılık (IV) rüzgârsa
  1. #1
    Şuan
    Çevrimdışı
    KRAL_SECO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik tarihi
    Dec 2009
    Nereden
    İzmir / Eskiizmir
    Mesajlar
    3.090
    Bahsedilmiş
    0
    Takip edilen
    0

    Standart 9.Sınıf Dil Anlatım Sözcükte Yapı Test Soruları Ve Cevapları

    1. Sonsuza (I) dek yaşayacak (II) olan sanatçıların (III) arzuladıkları şey doğanın (IV) tablosunun güzelliklerle boyalı (V) olmasıdır.
    Bu cümlede numaralanmış sözcüklerden hangisinin kökü ötekilerden farklıdır?

    A) I
    B) II
    C) III
    D) IV
    E) V




    2. Güneşin ışıkları (I) kavruk (II) tenimizi sızlatıyor (III), ılık (IV) rüzgârsa okşuyordu (V).
    Yukarıdaki cümlede numaralanmış sözcüklerden hangisinin kökü ötekilerden farklıdır?

    A) I
    B) II
    C) III
    D) IV
    E) V




    3. Aşağıdakilerden hangisinde altı çizili sözcük diğerlerinden farklı bir yapım eki almıştır?

    A) İri yapılı bir ağacın gövdesine yaslandım.
    B) Kolu sarılı bir hasta, hemşireyi çağırdı.
    C) Kurulu bir düzenini bozup göçmek istemiyordu.
    D) Dizili masalar, şamdanlarıyla güzel görünüyordu.
    E) Sürülü tarlalara bu yıl ürün ekilmeyecekti.




    4. I. Soğuk iklimlerin insanları açık tenlidir.
    II. Yalnız geçirdiği günlerin acısını hissetti.
    III. Beni yanlış anlamayın sakın, hayıflanıyorum işte.
    IV. Susuz bir yazdı, çiftçiler yine üzüldü.
    V. Gitme, diyorum; oralar tehlikeli.

    Yukarıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi basittir?

    A) I
    B) II
    C) III
    D) IV
    E) V




    5. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi basittir?

    A) Saçın ağarmış, yüzün solmuş; ama yine de güzelsin.
    B) Binaların girişi de ferahlık vermeli insana,
    güzel olmalı.
    C) Zamanın değerini bu yaşlarda daha iyi anlarsın.
    D) Siz, beni yanlış anladınız.
    E) Korku, yeni işlere girişmememizi engeller.




    6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “-ş (ış, iş, uş, üş)” eki ötekilerden farklı bir işlevde kullanılmıştır?

    A) Görüşmek için hafta sonunu bekleyemedi.
    B) İnanışların tartışmasını bile yapmazdı.
    C)
    Kocaman adamlar dövüşmüş.
    D) Dertleşen köylüler, muhtarın gelmesini bekledi.
    E) Anlaşmaya bağlı olacaklarına inanıyor musunuz?



    7. Gizli bahçenizde
    Açan çiçekler vardı,
    Gecelerde ve yalnız
    Vermeye az buldunuz
    Yahut vakit olmadı.

    Yukarıdaki şiirdeki sözcüklerden kaçı türemiştir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    E) 5




    8. Mutluluğu tatmanın tek yolu onu paylaşmaktır, çünkü mutluluk ikiz olarak doğar.
    Yukarıdaki cümlede yapım eki almış kaç sözcük vardır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    D) 5
    E) 6




    9. “Başarının sırrı insanın içinde, çabasında ve sabrındadır.”
    Yukarıdaki cümlede geçen sözcüklerden kaçı tamlanan eki almıştır?

    A) 3
    B) 4
    C) 5
    D) 6
    E) 7




    10. Aşağıdakilerden hangisinin yüklemi ötekilerden farklı yapıdadır?

    A) O günlerde hava oldukça sıcaktı.
    B) Yavrucak hastalıktan ufaldı.
    C) Tavuk kuytu bir köşede yumurtlamış.
    D)
    Çocuk koşup ata binecek kadar büyüdü.
    E) Ağaç, fırtına kopunca devrildi.




    11.Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisinin kökü ötekilerden farklıdır?

    A)
    Havadan keskin bir sirke kokusu alıyorduk.
    B) Uzak memleketlerden haber getirirdi köye.
    C) Çiçeklerin kokusu kadar güzeldi esen rüzgâr.
    D) Algılaması zayıf bir insan gözlemci olmalı.
    E) Savcı, olayların üstüne üstüne gidiyordu.




    12. I-Yapraklar güneşin etkisiyle sarardı.
    II-Annesi onu kollarıyla sıkı sıkı sarardı.
    III-Bulutun gölgesinden hava birden karardı.
    IV-İşçiler çimentoyu iyice karardı.
    V-Bu benim için önemli bir karardı.

    Yukarıdaki numaralanmış cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangileri ötekilerden farklı yapıdadır?

    A) I ve II
    B) I ve III
    C) II ve IV
    D) IV ve V
    E) II ve V




    13. Yazdığım hiçbir (I) şeyi, yanlış da olsa silmezdim.
    Birçok (II) konuda aynı görüşü paylaşıyoruz seninle.
    Güle biraz (III) su verince, gülün canlanması gerekiyordu.
    Bu
    bilgilere kimi (IV) kitaplarda da rastlayabilirsiniz.
    Çoğu (V) günler, çocuklara masal anlatırlardı yaşlı kadınlar.

    Yukarıda numaralanmış sözcüklerden hangileri basit sıfattır?

    A) I ve II
    B) I ve III
    C) II ve IV
    D) IV ve V
    E) II ve V




    14. “Kimi zaman sıfat tamlamaları kalıplaşarak birleşik isim oluşturur.”
    Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük bu yolla oluşmamıştır?

    A) Sıradağlar, Akdeniz bölgesini boydan boya kaplar.
    B) Yenilik arayışı olan sanatçılarımız hep bu yüzyılın sanatçılarıdır.
    C) Ortaçağ, Batı”da bilimin ve felsefenin gelişmediği bir çağ olmuştur.
    D) Koşuklar, daha çok aşkı ve ilkbahar sevincini anlatırdı.
    E) Evleri sarıp sarmalayıp gelinduvakları, çiçek açmıştı.




    15.Türkçedeki “-a” eki isimden fiil veya fiilden isim yapabilen eklerdir.
    Aşağıdakilerden hangisinde “-e, -a” ötekilerden farklı bir görevdedir?

    A) Yıllarca katlandığı kocasını bu yaşta boşadı.
    B) Dizindeki yarayı biraz eşince dizi kanadı.
    C) Uyumadan önce sınavından iyi bir not almayı diledi.
    D) Okul şehir merkezindeydi ama yolu sapaydı.
    E) Ünlü bir yönetmenin çektiği bir filmde oynadı.




    16.Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi ünlü kaybına uğramamıştır?

    A) Kıvrılıyor yollarda hasta bit tren inleye inleye.
    B) Kâğıtlar, poşetler ve yapaklar savruluyor fırtınada.
    C) Araba il sınırına varmadan yoldan çevriliyor.
    D) Devriliyor bir dev, tarihin durmaz akışında.
    E) Evi yıkılan insanlara birer çadır veriliyor.




    17. Bir yudum (I) içmek için suya eğildi.
    Türk edebiyatında özel (II) bir yeri vardır O.Pamuk”un.
    Eski (III) bir binanın restore edilmesi için çalışılacaktı.
    Sürü (IV) nasıl olmuşsa dağılmış, ana yola çıkmıştı.
    Olayı anlatacak bir tanık (V) bile bulunamamıştı.

    Yukarıda numaralanmış sözcüklerden hangisi basittir?

    A) I
    B) II
    C) III
    D) IV
    E) V




    18. Aşağıdaki cümlelerde geçen ikilemelerden hangisi basittir?

    A) Açık açık konuşur, kimseden çekinmezdi.
    B) İnsanlar konser alanına akın akın geliyordu.
    C)
    Öğretmenle göz göze gelince, tahtaya kalktım.
    D) Cevabını bile bile, neden soru sorup duruyorsun.
    E) Akıllı akıllı oturan çocuklar bu muydu, diye şaştım.




    19. Aşağıdakilerden hangisi ikili (ortak) kök değildir?

    A) güven
    B) ağrı
    C) yol
    D) sıva
    E) eski




    20. “Türkçedeki “cık, -cak,-ce, -msi,-mtırak ekleri sözcüklere küçültme anlamı katar ve bu sözcükler isim, sıfat, zarf görevlerinde kullanılabilir.”
    Aşağıdaki cümlelerden hangisinde küçültme sıfatı kullanılmamıştır?

    A) Büyükçe bir çay bahçesinde oturmuş, dinleniyorduk.
    B) Kitaptaki sarımtırak renkler, yeşillerle uyum içindeydi.
    C) Etrafı duvarlarla çevrili konağın genişçe bir bahçesi vardı.
    D) Irmağın yeşilimsi rengi, buraya ayrı bir hava katıyordu.
    E) İnsanlar bu apartmanın bu katından ufacık görünüyordu.

     

    Bu konu veya mesaj www.forumfokurtu.com sitesine aittir.



  2. #2
    Şuan
    Çevrimdışı
    KRAL_SECO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik tarihi
    Dec 2009
    Nereden
    İzmir / Eskiizmir
    Mesajlar
    3.090
    Bahsedilmiş
    0
    Takip edilen
    0

    Standart

    1) d
    2) c
    3) a
    4) e
    5) c
    6) b
    7) d
    8) d
    9) b
    10) d

    [sıze=2]1[/sıze][sıze=2]1) d
    12) b
    13) d
    14) e
    15) d
    16) e
    17) c
    18) c
    19) c
    20) e[/sıze]

     

    Bu konu veya mesaj www.forumfokurtu.com sitesine aittir.



  3. #3
    Şuan
    Çevrimdışı
    POLAT ALEMDAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    Apr 2010
    Mesajlar
    1
    Bahsedilmiş
    0
    Takip edilen
    0

    Standart Cevap: 9.Sınıf Dil Anlatım Sözcükte Yapı Test Soruları Ve Cevapları

    csadffdfsdfafa

     

    Bu konu veya mesaj www.forumfokurtu.com sitesine aittir.



  4. #4
    Şuan
    Çevrimdışı
    ADIYAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik tarihi
    Nov 2009
    Mesajlar
    8.538
    Bahsedilmiş
    0
    Takip edilen
    0

    Standart Cevap: 9.Sınıf Dil Anlatım Sözcükte Yapı Test Soruları Ve Cevapları

    saçma sapan post atma ban sebebidir üç gün dinlen kardeş böylelıkle başka forumlarıda kirletmezsın

     

    Bu konu veya mesaj www.forumfokurtu.com sitesine aittir.



  5. #5
    Şuan
    Çevrimdışı
    cheetos53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Yaş
    18
    Mesajlar
    1
    Bahsedilmiş
    0
    Takip edilen
    0

    Standart Cevap: 9.Sınıf Dil Anlatım Sözcükte Yapı Test Soruları Ve Cevapları

    konu anlatımlısını nerde bulabılırım ??

     

    Bu konu veya mesaj www.forumfokurtu.com sitesine aittir.



  6. #6
    Şuan
    Çevrimdışı
    uyuzettiniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    1
    Bahsedilmiş
    0
    Takip edilen
    0

    Standart Cevap: 9.Sınıf Dil Anlatım Sözcükte Yapı Test Soruları Ve Cevapları

    sağol işime yaradı.

     

    Bu konu veya mesaj www.forumfokurtu.com sitesine aittir.



  7. #7
    Şuan
    Çevrimdışı
    saksafon41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Yaş
    25
    Mesajlar
    1
    Bahsedilmiş
    0
    Takip edilen
    0

    Standart Cevap: 9.Sınıf Dil Anlatım Sözcükte Yapı Test Soruları Ve Cevapları

    saolun işimi cok kolay lastırdınız . d

     

    Bu konu veya mesaj www.forumfokurtu.com sitesine aittir.



Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
ForumFokurtu.CoM

Url List Google Sitemap

Sitemiz; hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. 5651 sayılı yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple sitemiz, "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri abuse[at]forumfokurtu[dot]com mail adresinden yada İletişim bölümünden bizlere ulaşabilirler.