Üye olmak zorunda değilsiniz,Linkler Açıldıl

Etiketlenen üyelerin listesi

Gösterilen sonuçlar: 1 ile 1 ve 1
9.Sınıf edebiyat testi SORU.1)Aşağıdakilerin hangisinde ölüm temasını işleyen şiir türleri bir arada verilmiştir? A) Ağıt, ilahi, nefes B) Mersiye, ağıt, sagu C) Ağıt, kaside, terkib-i bend D) Mersiye,- nutuk, devriye E) Sagu, şathiye, münacaat -------------------------------------------------------------------------------- SORU.2)Aşağıdakilerden hangisi mesnevinin özelliği değildir? A) Arapların divan edebiyatına kattığı bir nazım şeklidir. B) Aruz
  1. #1

    • Administrator
    • Offline

    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Nereden
    TÜRKİYE
    Mesajlar
    13.972
    Blog Entries
    8
    Bahsedilmiş
    0
    Takip edilen
    0

    Thumbs down 9.Sınıf edebiyat testi

    9.Sınıf edebiyat testi

    SORU.1)Aşağıdakilerin hangisinde ölüm temasını işleyen şiir türleri bir arada verilmiştir?

    A) Ağıt, ilahi, nefes
    B) Mersiye, ağıt, sagu
    C) Ağıt, kaside, terkib-i bend
    D) Mersiye,- nutuk, devriye
    E) Sagu, şathiye, münacaat


    --------------------------------------------------------------------------------

    SORU.2)Aşağıdakilerden hangisi mesnevinin özelliği değildir?


    A) Arapların divan edebiyatına kattığı bir nazım şeklidir.
    B) Aruz ölçüsünün kısa kalıplarıyla yazılır.
    C) Beyit sayısı sınırsızdır.
    D) Her beyit kendi arasında kafiyelidir.
    E) Beş mesnevisi olan şairler "sahibü'l Hamse" olarak anılır.




    --------------------------------------------------------------------------------

    SORU.3)Aşağıdakilerin hangisinde divan edebiyatı ürünleri bir arada verilmiştir?

    A) Mersiye- şathiye- varsağı
    B) Gazel-murabba-koşma
    C) Tuyuğ- rubai-müstezat
    D) Semai-ilahi-kaside
    E) Hicviye-murabba-türkü


    --------------------------------------------------------------------------------

    SORU.4)
    Rüzgar esmez, konuşur
    Uçurtmalar uçun, çamaşırlar kuruyun
    Mesut olun, yaşayın
    Ana, baba, evlat, torun
    Bu dörtlükte yapılan sanat aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Telmih B) Tenasüp C)Teşbih D) Tevriye E) Teşhis

    --------------------------------------------------------------------------------

    SORU.5)

    " Elde avuçta yok şimdi bir karış
    Gel sen de artık bu kervana karış"
    Bu dizelerde yapılan sanat aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Cinas B) Telmih C) Hüsn-i Talil D) İstiare E) Mecaz-ı Mürsel




    --------------------------------------------------------------------------------

    SORU.6)
    "Önünde yürüdü kırk topluk göbek
    Kollarda bir dal parçası
    Öyle bir kafa ki
    Sanırsınız Ramazan topu
    Bu şiirdeki edebi sanat aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Tariz B) Kinaye C) Mübalağa D) Mecaz-ı Mürsel E) Cinas


    --------------------------------------------------------------------------------

    SORU.7) "Işıkla dolar kalbimin en karanlık köşeleri"
    Dizesindeki edebi sanat aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Teşbih
    B) Kinaye
    C) Cinas
    D) Tezat
    E) Mecaz-ı Mürsel



    --------------------------------------------------------------------------------

    SORU.8)Aşağıdakilerden hangisinde doğal (sözlü) destanlar doğru olarak verilmiştir?

    A) Alp Er Tunga- Gılgamış- Oğuz Kağan- Şu
    B) Oğuz - Göç- Kurtarılmış Kudüs- Şu
    C) Şehname- Üç Şehitler- Kalevela - Türeyiş
    D) Ergonekon - Odiesse- Kaybolmuş Cennet- Oğuz
    E) Ramayana- Gılgamış- Kalevela- Atatürk Kurtuluş Savaşında


    --------------------------------------------------------------------------------

    SORU.9)
    Alp Er Tunga öldü mü
    Issız acun kaldı mu
    Ödlek öçin aldı mu
    Emdi yürek yırtılır
    Bu parçanın nazım biçimi ve dönemi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Sözlü edebiyat- Sagu
    B) Yazılı edebiyat - Sav
    C) Halk edebiyatı - Varsağı
    D) Halk edebiyatı . Ağıt
    E)Divan edebiyatı - Mersiye


    --------------------------------------------------------------------------------

    SORU.10)
    1- Nazım birimi dörtlüktür.
    2 -Dil halkın kullandığı dil ve Türkçe'dir
    3 -Hece ölçüsü kullanılmıştır
    4 -Halkın ortak malıdır
    5 -En çok aşk, ölüm, doğa sevgisi, yiğitlik, ayrılık, toplumsal sorunlar ele alınır

    Yukarıda sözü edilen edebiyat dönemimiz aşağıdakilerden hangisidir*

    A) Tekke Edebiyatı
    B) Aşık Edebiyatı
    C) Milli Edebiyatı
    D) Fecr-i Ati Edebiyatı
    E)Anonim Halk Edebiyatı

    Soru no 1: Sorunun cevabı
    Doğru cevap b


    Soru no 2: Sorunun cevabı
    Doğru cevap a


    Soru no 3: Sorunun cevabı
    Doğru cevap b

    Soru no 4:Sorunun cevabı
    Doğru cevap e

    Soru no 5: Sorunun cevabı
    Doğru cevap a


    Soru no 6: Sorunun cevabı
    Doğru cevap c


    Soru no 7: Sorunun cevabı
    Doğru cevap d


    Soru no 8: Sorunun cevabı
    Doğru cevap b


    Soru no 9: Sorunun cevabı
    Doğru cevap d


    Soru no 10: Sorunun cevabı
    Doğru cevap b
    Bu konu veya mesaj www.forumfokurtu.com sitesine aittir.

 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •